Hållbara
transporter
  

Vi stödjer Solvatten

Istället för att du som kund ska ta beslut inför varje transport gällande klimatkompensering, så väljer vi på Fraktlogistik att helt enkelt att klimatkompensera för alla transporter som våra kunder bokar genom oss. Vår klimatkompensation verkar på så sätt att vi investerar i ett vattenreningsprojekt med Solvatten® – våra transporters utsläpp beräknas och omvandlas sedan i mängden vatten som vi behöver rena för att räkna det som kompensation.

Idag har nära två miljarder människor inte el eller rent, varmt vatten i hemmet. Ett sätt att rena vatten är att koka det först med ved eller kol. FN:s hållbarhetsmål ska alla människor ha tillgång till säkert dricksvatten senast 2030, men det behövs innovationer för det som är klimatsmarta och skapar verklig förändring.

Fraktlogistik har valt detta mål som ett av dem vi vill bidra till genom att bidra till Solvattens projekt. Solvatten® används redan av 410.000 människor, i 40 länder runtom i världen med tillgång till rent och varmt vatten. 

Vad är Solvatten?

Solvatten® Solar Safe Water System är en svensk innovation som renat vatten med hjälp av solens energi.
Efter några timmar i solen är vattnet fritt från bakterier som orsakar diarrésjukdomar som dysenteri och kolera.

En stor skillnad jämfört med andra vattenreningsmetoder är att vattnet samtidigt värms upp och kan värmas ända upp till +75C°. Det sparar både energi, pengar och miljö.

En positiv kedjereaktion: Solvatten® → Tillgång till rent, uppvärmt vatten → förbättrar hygien → förhindrar sjukdomar → minskar behov att elda → frigör tid → stärker kvinnans roll → en bättre värld.

Intresserad av att veta mer? Läs mer om projektet på solvatten.org eller kontakta oss.

Hållbara ton

Varje ton koldioxid som inte släpps ut tack vare Solvatten® ger dessutom:
N

6000 liter rent & varmt vatten

N

45 färre sjukdagar som istället kan läggas på skola, inkomstgivande arbete för försörjning eller andra värdefulla aktiviterer

N

1500 kr som sparas i utgifter för ved, medicin & sjukhusbesök

N

1000 timmar frigörs, framförallt för flickor & kvinnor

N

Bevarar 7-8 träd som får stå kvar & fortsätta absorbera koldioxid istället för att eldas upp

N

Tillvaratagnade av mer än 400 kwh från ren solenergi

Vi är stolta över att få vara en del av Solvattens otroliga arbete. Det känns bra att bidra positivt till att driva detta projekt framåt. FN:s mål om att alla människor skall få tillgång till drickbart vatten senast 2030 är möjligt – om vi hjälps åt!

Kjell Karlsson, VD på Fraktlogistik

Vi sponsrar

Öjersjö IF
FBC Sollentuna
Mölndal bandy